Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 12:59 - Таен проект създава Ебола за оръжие в Южна Африка през 80-те
Автор: xitap Категория: Технологии   
Прочетен: 1325 Коментари: 0 Гласове:
0



 Действащ в Южна Африка по време на Апартейда прези ранните 80, Д-р Ваутер Басон стартира тайна разработка за биооръжия, наречена Проект бряг Целта на проекта е била създаването на биологични и химически агенти, които ще могат или да убиват, или да правят чернокожата популация стерилна, както и за убийства на политически врагове. Сред тези агенти са били вирусите Марбург и Ебола.

Басон е заобиколен от тайнственост, както сам казва във Върховния съд на Претория. Както и, че местен агент на ЦРУ в Претория го заплашил със смърт пред Американското посолство на Шуман стрийт. Според статия от 2001г. в Ню Йоркър, Американското посолство в Претория е "ужасно притеснено", че Басон ще разкрие дълбоката връзка между Проект бряг и САЩ

През 2013, Басон е обявен за виновен за "Непрофесионално поведение" от Южноафриканското здравно министерство.
Ескперта по биооръжия Джийн Гуилман пише в книгата си "Биологични оръжия: От изобретяването чрез спонсорство от щатовете до Биотероризма": Развитието на проекта беше от 1982 до 1987, когато бяха разработени множествто биологични агенти (антракс, холера и Марбург, Ебола и други токсини). 
Програмата за разработка на биооръжия на Басон официално е прекратена през 1994, но няма официално потвърждение, че създадените патогени са унищожени. Заповедта за тяхното унищожение е отправена директно до Д-р Басон. Според Уол Стрийт Джърнъл - "Целия проект е зависел изцяло от честността на Д-р Басон.
Басон твърди, че е имал контакт със западни разузнавания, които оказвали "идеологическа подкрепа" за Проект бряг. Басон отбелязва в интервю за документалния филм "Война с антракс", че се е срещнал няколко пъти с Д-р Дейвид Кели, небезизвестния инспектор на ООН за оръжията на Ирак. Кели е бил топ експерт в биооръжията в Обединеното Кралство. Той е намерен мъртъв близо до дома си в Оксфордшиър през 2003г. Докато официалното разследване твърди, че той се е самоубил, медицински експерти се съмняват в тази версия.
През 2007, статия от Мейл Онлайн, съобщава, че седмица преди смъртта си, д-р Кели е бил интервюиран от МИ5 във връзка взаимоотношенията му с д-р Басон.
Д-р Тимъти Стампс, Министър на здравеопазването в Зимбабве, подозира, че тяхната страна е била подложена на биологична атака по времето, когато Басон е действал. Стампс казва на ПБС Фронтлайн през 1998, че "Доказателствата са много ясни, че случилото се не е природно действие. Те са причинени от някакви директни и целенасочени атаки. И дори да не е така - това е въпрос, на който трябва да се отговори."
Стампс специално назовава Ебола и Марбург вирусите като заподозрени. Стампс мисли, че неговата страна е използвана за тестове на новото оръжие Ебола.
"Говоря за антракс и холера в частност, но също и за група други вируси, които не са типични за Зимбабве, като Ебола тип вируса, както и Марбург вируса. Чудим се, дали всъщност тези не са свързани с биологичната война срещу страна, по време на безредици в нея. Ебола е била по поречието на река Замбези, и подозирам, че това е експеримент, за да се види дали вируса може да се използва за директна атака срещу определени хора или народи.
Гана Таймс съобщава, че през ранния Септември на сегашната епидемия от Ебола, е забелязана връзка между Басон и разработката на биооръжия. Статията отбелязва, че има 2 типа учени в света: едните, които се интересуват и са загрижени за болката и смъртта на хората, и ще дадат живота си, за да опитат да излекуват болестите, и другите - които ще използват всичките си знания и умения, за да убиват хора по заповед на правителство.
Всъшност, тези идеи не са нови. Платон пише преди 2000г. в творбата си Републиката, че управляващия елит трябва да води обществото:"...чиято цел ще бъде да запази средна популация." Той по-нататък казва: "Има много други неща, които те трябва да решат, като ефекта на воините и болестите и подобни, с цел възможно най-добри мерки да се предотврати прекаления ръст или спад на населението".
Както се оказва, Нобеловия лауреат-микробиолог от Австралия, сър Макфарлейн Бърнет тайно е разработвал за Австралийското правителство през 1947 биооръжия, които да се използват върху свръхнаселените страни от Югоизточна Азия. По време на срещата прези 1947 с Комитета за разработка на нови оръжия и оборудване, групата е препоръчала да се търси "възможност за атака върху хранителните запаси на Югоизточна Азия и Индонезия", като се използват възможно най-малки групи за разработката на такива биологични агенти.
Тази информация ни дава интересна перспектива върху текущите невиждани темпове на разпространение на Ебола. Дали е органичен или природен феномен? Дали този щам на Ебола случайно е изпуснат от биолаборатория? Или е нарочно пуснат?



Тагове:   вирус,   САЩ,   Ебола,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: xitap
Категория: Други
Прочетен: 88949
Постинги: 22
Коментари: 25
Гласове: 14
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930